Need expert advice? Call us now - 555 555 555

Prodajem poslovni objekt u Kiseljaku

Prodajem poslovni objekt u Kiseljaku
ID: PROP-1094

Cijena na upit

Objavljeno:
10. Marta 2011.
Terasa:
Nema vrt ni terasu m2
Parking:
DA

Lokacija nadomak Sarajeva, objekat i parcela od cca 6.000 m2 na samom magistralnom putu Sarajevo-Kiseljak, na frekventnom potezu poznatom po gusto razmještenim poslovnim prostorima veletrgovine robom široke potrošnje i građevinskim materijalom, objektima iz sektora malog poduzetništva i proizvodnje. Udaljenost od centra Sarajeva (Sarajevske Katedrale) : 25 km Udaljenost od petlje/kružnog toka zapadnog ulaza u Sarajevo (tkzv.“Mostraskog raskrižja): 8 km

U objektu se ranije odvijala trgovina auto-dijelovima za automobile japanske proizvodnje, i postojao je auto-servis za ta vozila, kao i caffe’-bar Objekat je gradjen 2001.-2003., a pušten je u funkciju početkom 2004. U čisto je privatnom vlasništvu, i posjeduje sve potrebne dozvole za odvijanje trgovinske, uslužne i proizvodne djelatnosti lako-industrijskog tipa.
Građevinski gledano, sačinjen je od:
a)hale željeznog kostura sa zidovima od klasične cigle, visinskog raspona 8 metara, bez središnjih stubova; radi uštede u grijanju privremeno podjeljen na dva dijela, sa posebnim ulazima i troje rolo-vrata kroz koja mogu ući teretna vozila. Ukupno: cca 550 m2. Dva mokra čvora – toaleti. Povezan sa izložbeno-prodajnim salonom drugog dijela zgrade. Trenutno, hala podijeljena u dva prostora: cca 200m2 + cca 350m2, sa posebnim ulazima i rolo-vratima.
b)zidanog dijela zgrade – klasična gradnja ciglom, na dva nivoa: u prizemlju je veliki prodajni salon multifunkcionalnog tipa i mali caffe’-restoran, ukupno cca 350 m2: sve sa pogledom na prilazni put i parking od 20-ak mjesta, sa staklenim portalima i opremljeno keramikom, s tri mokra čvora-toaleta. Na gornjoj etaži zidanog dijela kancelarija je od cca 40 m2 i stan od 110 m2, koji se po potrebi takođe može staviti u funkciju office-a, te dodatni magacinski prostor od cca 200 m2 – koji je spojen sa prodajnim salonom, s jedne strane, te sa halom, s druge, posebnim stepeništem i ulazom. Nad zidanim dijelom objekta, trenutno bez krovne konstrukcije, moguće je nadograditi još cca 500 m2 korisne stambene ili poslovne površine, s tim što taj dio ima opet poseban ulaz (adekvatno za nadogradnju soba u funkciji: hostel-motel, a s obzirom na uskoro aktuelnu potrebu za smještajnim kapacitetima uposlenih na izgradnji koridora 5C, na dionici čiji će izlaz/priključak sa/na auto-put biti u neposrednoj blizini ovog objekta, na cca 2-3 km udaljenosti).
Objekat je u potpunosti infrastrukturno opremljen: posjeduje elektro instalacije industrijskog tipa, sa odvojenim strujomjerima za svaki od navedenih sadržajnih segmenata. Razvedena kompjuterska i foto-nadzor instalacija (nedostaju samo kamere), kao i protivpožarna senzorska instalaciaja. Ima tri bunara sa pitkom i tehničkom vodom, gradsku rasvjetu i propisani prilaz sa ceste na parking. Kotlovnica je na tečna i čvrsta goriva, a po objektu su razvedeni radijatori i kaloriferi (u hali). Objekat čije su „ukrovljene“ granične dimenzije: 50 m x 18 m , se inače nalazi na zemljišnoj parceli od ukupno cca 6.000 m2 , koja je takodjer predmetom ponude, „u paketu“ – a na čijoj je čitavoj površini mogućno dodatno graditi

Cicko Nekretnine

Agent za nekretnine USK: Adnan Hota 061/603-350 Agent za ostale nekretnine: Amir Hota 061/149-637

Makler kontaktieren

Kontaktirajte nas uvezi ove nekretnine

:

:

:

Pošalji prijatelju

Lokacija

© Copyright 2016
Cicko d.o.o. Limousine mieten Umzug Wien