Loading...

Iznajmljujem poslovni prostor u Sarajevu Marijin Dvor

Iznajmljujem poslovni prostor u Sarajevu Marijin Dvor

2.000KM mjesečno

Opis nekretnine

Iznajmljujem poslovni prostor u Sarajevu koji se nalazi u ulici Franje Račkog. To je jedna od najljepših  i najmirnijih ulica  u gradu Sarajevu, točnije na Marin Dvoru u općini Centar (150 metara od Holiday Inn-a, 100 metara od Filozofskog fakulteta i zgrade Parlamenta BiH, 100 metara od Vrbanja mosta itd) i izvrsno je povezana sa svim dijelovima grada. Ispred zgrade u kojoj se poslovni prostor nalazi  (sa zapadne strane) je botanička bašta Zemaljskog muzeja, a sa južne strane zgrada graniči sa Vilsonovim šetalištem koje je zatvoreno za saobračaj svakim radnim danom i vikendom od 17-24 sati.

Zgrada u kojoj se prostor nalazi je napravljena 1914. godine i zajedno sa ostalih pet zgrada u tom kvartu, koje su poznate kao “Oficirski paviljoni” iz doba Austrougarske Monarhije su proglašene nacionalnim spomenikom Bosne i Hercegovine. Ovih pet zgrada čine dvorište od cca 8.800 kvadrata koje je ograđeno sa svih strana i u kojem je omogućeno  besplatno parkiranje za stanare i korisnike poslovnih prostora. 

Predmet najma jeste poslovni prostor površine 120 m2 a poslovni prostor ima zaseban ulaz iz glavnog haustora sa blindo vratima, alarmom, video interfonom ispred vrata i ispred zgrade, gelenderima na svim prozorima i protivpožarnim javljačima u svakoj prostoriji. Prostor ima vlastito brojilo za vodu, struju i plin.  Grijanje je centralno sa plinskim bojlerom, uz predviđenu alternativu sa termo blokom na struju, ukoliko  dođe do nestanka plina. Ima opremljenu čajnu kuhinju, sa plinskim kuhalom, mašinom za suđe, frižiderom i ostalim kuhinjskim elementima. Muški i ženski WC su odvojeni sa ugrađenom ventilacijom, a sanitarije  i slavine su vrhunskog proizvođača Villeroy & Boch i Hans Grohe.

Prostor također posjeduje i odvojenu klimatiziranu prostoriju za smještaj servera i komunikacione opreme (telefonska centrala, ADSL, Wireless, UPS i elektro ormara), kao i dvije arhive (veća i manja).
Na podu su ugrađene podne razvodne kutije sa elektro i komunikacionim (internetskim) utičnicama, a na stropu se nalazi vrhunska rasvjeta za kancelarijske prostore renomiranog austrijskog proizvođača “Schrack”.

Pločice na hodniku, čajnoj kuhinji, arhivama, sanitarijama i stepeništu su prvoklasne, ratificirane od italijanskog prizvođača “FLORIM CERAMICHE”, a u kancelarijama su podovi od vinilskih antistatičkih ploča najnovije generacije švicarskog proizvođača „FLOVER WORLD“.

Plafoni su dvojaki, na istočnoj strani spušteni rigips strop sa kombinacijom metalhalogenih lampi i LED rasvjete, a na zapadnoj strani originalni 100-godišnji bačvasti stropovi od cigle posebno restaurirani na kojima se nalaze tzv. svjetiljke visilice sa kombinacijom metalhalogenih i neonskih žarulja. U cijelom prostoru su korišteni samo najkvalitetniji materijali.

Cijena mjesečnog najma poslovnog prostora iznosi 2.000,00 KM + PDV.

Dijeljenja:

Lokacija

Podjeli ovu nekretninu

Share